Kivi je osvježavajuće voće koje ima visoku nutritivnu vrijednost, jer je bogato vitaminima C i K, kalijumom, folatom i vlaknima.
Tradicija pripreme bosanskog lonca uvijek bi se prenosila s majke na kćerku, sa svekrve na snahu..., i tako redom do novijih vremena
Analiza odraslih s nesanicom pokazala je da osobe kojima je melatonin propisan na dulje od godinu dana imaju veći rizik od srčanih...
Tjestenina je jedno od najstarijih i najomiljenijih jela na svijetu – od Azije do Mediterana, prisutna je na trpezama već stoljećima.
Proteini su neophodni za očuvanje mišićne mase i snage, što pomaže u održavanju pokretljivosti i prevenciji padova
Naizgled bezazlena pogreška u hladnjaku mogla bi biti razlog zbog kojeg se bakterije poput salmonele i E. coli šire u vašem kućanstvu
GLAVICE ne smeju da se pritiskaju, ali ni da budu suviše labavo spakovane.
Kečap ili senf? Ni jedno ni drugo, reći će ljubitelji kiselog kupusa. Za mnoge je upravo on kralj među dodacima uz meso,...
Prženice nisu samo običan doručak – one su ritual. Tople, jednostavne, slatke ili slane, svaka verzija nosi svoju priču i dašak nostalgije....
Ako u kuhinji imate samo konzervu tune, ne brinite – i od toga možete napraviti odličan ručak bez da idete u prodavnicu.