O nama

“Najdruštveniji…”

Ideja o osnivanju internet portala HABER.ba, “novinske & medijske webstranice” (News & Media Website), začeta je sredinom 2011. godine, a portal se javnosti u Bosni i Hercegovini po prvi put predstavio početkom 2012. godine.

Zamišljen u startu kao “studentski projekat o upravljanju CMS sadržajima na internetu”, projekat je ubrzo otkupila Agencija “New Marketing Solutions” koju čine osobe s dugogodišnjim iskustvom iz oblasti upravljanja web sadržajima i internet marketingom.

Internet portal HABER.ba sa zvaničnim radom krenuo je 3. marta 2012. godine s jednim od osnovnih ciljeva da bude nezavisan internet medij u Bosni i Hercegovini iza kojeg neće stajati niti jedna politička opcija, nevladina organizacija ili marketinška agencija, na čemu uvijek insistiramo i čime se izuzetno ponosimo.

Danas internet portal HABER.ba zauzima značajno mjesto među internet medijima u Bosni i Hercegovini. Prema podacima Google Analyticsa internet portal HABER.ba svaki mjesec posjeti više od milion jedinstvenih posjetitelja (uz preko 6 miliona otvorenih stranica), čime je internet portal HABER.ba jedan od malobrojnih “news portala” u Bosni i Hercegovini koji se može pohvaliti milionskom posjetom na mjesečnom nivou.

Imajući u vidu broj posjetitelja koji se mjeri u milionima, veliki broj domaćih i stranih klijenata uvidio je prednosti internet oglašavanja, te internet portal HABER.ba smatra poželjnim mjestom za oglašavanje.

Na društvenim mrežama internet portal HABER.ba vodeći je medij u Bosni i Hercegovini sa preko 515.000 fanova na Facebooku, a posebnu pažnju posvetili smo i posjetiteljima koji koriste mobilne uređaje jedinstvenim “responsive” dizajnom.

Na vrh