Svijet

Zdravlje Pape Franje sve krhkije: Danas bio na CT-u zbog gripe

Papa Franjo danas je podvrgnut kompjuterizovanoj tomografiji u rimskoj bolnici da bi se isključilo postojanje bilo kakve plućne komplikacije…

Papa Franjo - Avaz.ba

Papa Franjo danas je podvrgnut kompjuterizovanoj tomografiji u rimskoj bolnici da bi se isključilo postojanje bilo kakve plućne komplikacije, nakon što je zbog blažeg oblika gripe otkazao svoju jutarnju audijenciju, saopćio je Vatikan.

Nalazi nisu pokazali nikakve anomalije pa se papa vratio u svoju vatikansku rezidenciju, stoji u saopćenju.

Ranije danas Vatikan je izvijestio da je papa Franjo otkazao jutarnju audijenciju zbog blage gripe.

Osamdesetšestogodišnji papa održava redovnee sastanke s vatikanskim zvaničnicima subotom, kao i privatne audijencije. Papin sljedeći javni nastup zakazan je za sutra, kada bi se trebao obratiti redovnim Angelusom vjernicima na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

Franjo bi trebao učestvovati na klimatskoj konferenciji COP28 u Dubaiju od prvog do trećeg decembra, gdje se očekuje da će imati gotovo cijeli dan bilateralnih sastanaka sa svjetskim čelnicima koji prisustvuju događaju. Konferencija traje od 30. novembra do 12. decembra.

Zdravlje mu je sve krhkije

Papa je proljetos imao “akutnu upalu pluća” zbog koje je krajem marta bio hospitalizovan, ali je rekao da i dalje želi putovati. Kao mladić u Argentini Franjo je bolovao od akutne pleurezije (upala plućne maramice) pa su mu hirurški odstranili dio desnog plućnog krila.

Zdravlje Jorgea Bergoglija, koji je za papu izabran 2013., sve je krhkije, naročito zbog bolova u koljenu zbog kojih se mora kretati u invalidskim kolicima, prenosi HINA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh