Svijet

Ultimatum Elona Muska pokreće novi talas otkaza na Twitteru

Procjenjuje se da će stotine zaposlenih na Twitteru napustiti ovu kompaniju nakon ultimatuma novog vlasnika Elona Muska da se zaposleni prijave na “duge sate visokog intenziteta” ili da odu.

twitter - Cnet.com

U anketi u aplikaciji Blind, koja provjerava zaposlene putem njihovih radnih e-mail adresa i omogućava im da anonimno dijele informacije, 42 posto od 180 ljudi izabralo je odgovor za “Izlaz iz opcije, slobodan sam!”

Četvrtina je rekla da je “nevoljna” i odlučila da ostane, a samo 7 posto učesnika ankete je reklo da je kliknulo na “ostajem, ja sam tvrdoglav”.

Bivši i sadašnji radnici tvrde da se Musk već sastao s nekim vrhunskim uposlenicima kompanije kako bi ih pokušao uvjeriti da ostanu.

Iako je nejasno koliko je zaposlenika odlučilo ostati, brojke naglašavaju da neki zaposleni nisu voljni ostati u kompaniji u kojoj je Musk požurio da otpusti polovinu svojih radnika, uključujući najviše rukovodstvo dok istovremeno mijenja uslove rada i naglašava dugo radno vrijeme i intenzivan tempo rada.

Odlasci uključuju mnoge inžinjere odgovorne za ispravljanje grešaka i sprečavanje prekida usluga, što dovodi do pitanja o stabilnosti platforme usred gubitka zaposlenih.

U četvrtak uvečer verzija aplikacije Twitter koju koriste zaposleni je počela da usporava, navodi jedan izvor upoznat sa dešavanjima u kompaniji.

Twitter je, tvrdi on, bio u velikoj opasnosti.

“Ako se pokvari, više nema ko da popravi stvari u mnogim oblastima”, naveo je. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh