Crna hronika

Nova pucnjava u Tuzlanskom kantonu: Zaštitar napadnut u Gradačcu, pa pucao na napadače

O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva TK.

Policija FBiH - Nezavisne.com

Jedna osoba ranjena je u sinoćnjoj pucnjavi koja se desila u Gradačcu, u Tuzlanskom kantonu kada ga je ranio muškarac, dok je druga osoba zadobila druge vrste povreda, saznaje portal „Avaza“.

– Bila je upotreba vatrenog oružja. Sinoć 14.06. oko 22:35 sati PS Gradačac prijavio je lice Z.B. (1960) godište iz Gradačca, inače zaštitar u jednom pravnom licu da su ga napala fizički njemu poznata lica A.Š. (1987) i M.K. (1988) te da je on upotrijebio vatreno oružje prema licu A.Š. kojeg je tom prilikom povrijedio. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta su upućeni policijski službenici PS Gradačac, služba hitne medicinske pomoći, a povrijeđeno lice prevezeno je na UKC Tuzla gdje mu je na klinici za hirurgiju ukazana medicinska pomoć i konstatovana teška tjelesna povreda te je dalje upućen na kliniku za ortopediju. Međutim, on je dobio dalje liječenje i hospitalizaciju – rekla je Adnana Sprečić, portparol MUP-a TK za portal „Avaza“.

Također, osoba inicijala Z.B. je upućena na UKC Tuzla jer je i on zadobio određene vrste povreda.

– On je odbio liječenje na UKC Tuzla i nije se uputio u bolnicu. Izlaskom na lice mjesta, patrola policije PS Gradačac je preuzela dobrovoljno predato vatreno oružje s okvirom i municijom policijskim službenicima – dodaje Sprečić.

O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, piše Bhreporter.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh