Hrana i piće

Hljeb punjen pire krompirom: JEDNOSTAVNO I UKUSNO

Recept:

Punjeni hljeb - screenshot

U slanoj vodi skuhati 3 velika krompira.

Napraviti pire, dodati 50 gr maslaca, 1 malu kašiku bijelog luka u granulama i 1 malu kašika bibera. Ostaviti pire da hladi.

Tijesto:

200ml toplog mlijeka
2 supene kašike maslinovog ulja
1 supena kašika suhog kvasca
360gr brašna
1 mala mašika šećera
2 male mašike soli

Ostaviti tijesto da naraste 2 sata.

CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

Tijesto rastaviti na dva jednaka dijela i oba razvući, jedno tijesto prebaciti na pek papir u tepsiju. Preko tog tijesta rasporediti pire krompir, narezati 1 luk. Zatim napraviti smjesu od 4 supene kašike krem sira, 2 supene kašike mlijeka 1 mala kašike paprike i 1 mala kašika bijelog luka. Tu smjenu razmazati preko pire krompira. I preko prebaciti drugi dio tijesta. Pratite proces u videu iznad.

Premazati žumancetom i posuti sjemenkama. Peći na 180 stepeni 25 minuta.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh