Svaštara

Bacate vodu od kiselih krastavaca? Evo zašto to ne biste trebali raditi

Kiseli krastavci i ostala fermentirana hrana odlični su za zdravlje crijeva, jer su puni prebiotika, a voda od kiselih krastavaca također donosi mnogo zdravstvenih prednosti.

Voda tegla - Korisno.net

Osim što je svrha vode da kiseli krastavci ostanu aromatični i svježi, on se može koristiti kao dodatak raznim receptima kao što su salate, može poslužiti i u marinadama gdje će svojim svojstvima omekšati meso. Međutim, posebno se ističe kako je voda od kiselih krastavica dobra za naše zdravlje.

Grčevi u mišićima

Ispijanje vode od kiselih krastavaca ublažava grčeve u mišićima. Ova voda je poznata po svojim svojstvima koji ublažavaju bolove učinkovitije od vode te tzv. sportskih pića.

Žgaravica

Samo nekoliko gutljaja može brzo smiriti žgaravicu. Čini se da sok od kiselih krastavaca ima iste zdravstvene učinke kao i čisti jabučni ocat.

Gubitak težine

Sok od kiselih krastavaca pomaže i u gubitku težine. Svakodnevna konzumacija ove vode može pomoći pri mršavljenju. To je zato što voda kiselih krastavica sadrži ocat koji pomaže u gubitku masnih naslaga.

Kontrolira šećer u krvi

Također, ispijanje vode od kiselih krastavica pomaže pri snižavanju šećera u krvi. Sve što je potrebno jeste popiti nekoliko gutljaja ove vode prije svakog obroka, kako bi kontrolirao nivo šećera u krvi. Ovaj savjet posebno se preporučuje osobama koje imaju dijagnozu dijabetesa 2.

Suzbija loš zadah

Loš zadah rezultat je bakterija u ustima, koji se često ne može riješiti ni održavanjem oralne higijene. Stoga, nije loše znati da je ova voda učinkovita u suzbijanju zadaha, jer ima antibakterijska svojstva. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh