Svaštara

5 STVARI U KUĆI KOJE SU ODRAZ LOŠEG UKUSA: Ruše cjelokupnu sliku – ma koliko se trudili, IZGLEDAT ĆE RUŽNO

Često se dešava da pretjeramo u želji da ostavimo dobar utisak.

Dnevna soba - Facebook

Dom je mjesto u kom provodimo najviše vremena, pa je važno da bude uređen po našem ukusu. Ipak, treba obratiti i pažnju na sitinice koje su odraz lošeg ukusa.

Zidovi jarkih boja

Naglašeni zidovi su nekada bili popularni ali sada je ova tehnika zastarjela. Da ne pričamo o tome koliko se teško uklapa uz ostatak namještaja. Stručnjaci kažu da zidovi jarkih boja u stanu ukazuju na to da osoba ima loš ukus.

Pogrešna veličina tepiha

Jako je važno da veličina tepiha bude srazmjerna namještaju, Takođe trebati obratiti pažnju na kvalitet i materijal tepiha, jer, na primer, pleteni nisu uvijek najbolja kombinovani sa skupim namještajem. Najljepša, ali ne baš praktična opcija su tepisi od akrila, poliestera, najlona i polipropilena. Bilo bi idealno da ga usisava ga svaki dan – onda će stan izgledati udobnije.

Pogrešno osvjetljenje

Važno pravilo je da u prostoriji postoji samo jedan luster, ne preopterećujte plafon sa dva ili čak tri. Štaviše, to bi stvorilo nepravilno osvjetljenje, koje loše utiče na vid, a posebno ako čitate ili pišete nešto uveče. Pronađite luster koji će stvoriti jako, ali “toplo” svjetlo. Tako će vaša prostorija izgledati udobno i luksuzno. prneosi novi

Previše šara

Namještaj sa šarama se preporučuje, samo ukoliko su diskretne. Kako odabrati pravi ukras? Važno je da zapamtite da na velikim predmetima štampa treba da bude velika, a na malom namještaju, srazmjerno, mala.

Pozlaćeni detalji

Pozlata odaje da vlasnik stana ima loš ukus za uređenje prostora. Mesing, nikl i bakar su materijali koji se preporučuju. Jeftinije su i izgledaće bolje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh