Svaštara

TIKTOK TREND S VIŠE OD 22 MILIONA PREGLEDA: OVO JE SALATA KOJA JE ZALUDILA INTERNET

Prema objavama na TikToku, jedenje salate od sirove mrkve nekim korisnicima je pomoglo da očiste kožu sklonu aknama, ublaže menstrualne grčeve i uravnoteže svoje hormone.

Mrkva - Glas-slavonije.hr

Bilo da se radi o fitnessu, kućanstvu, hrani ili modi, TikTok je mjesto gdje se upoznajemo s novim trendovima. Ponekad su komplikovana predjela ili organizacija stana u pitanju, ali često možemo pronaći ukusne i jednostavne recepte u kojima se koriste naizgled dosadni sastojci. Vjerovali ili ne, upravo sada je aktuelna salata do sirove mrkve, a kreatori ovih videa navode kako je to jelo odlično za hormonalno zdravlje i zdravlje crijeva, a može se pripremiti u samo nekoliko minuta.

Kako bismo vam približili viralnost ovog trenda, hashtag #rawcarrotsalad ima više od 22,1 miliona pregleda na TikToku. Videi s tim hashtagom pokazuju kako pripremiti salatu od sirove mrkve kod kuće, obično sa samo nekoliko dodataka kao što su jabučni ocat, morska sol i limunov sok. Uz to navode potencijalne dobrobiti koje može donijeti česta konzumacija salate, prenosi Živim.hr

Prije nego što odete u trgovinu po sastojke, evo nekih stvari koje trebate znati o ovom trendu.

Svako ima svoj recept za salatu, bilo da je riječ o pripremi zelene salate ili salate od mrkve. Što je odlično jer možete kreirati verziju koja odgovara vama.

Baza je, naravno, velika mrkva (nemojte odabrati baby) tako da je možete oguliti i narezati na trakice. Dobivenu salatu lahko je jesti i začiniti, a komadići su dovoljno tanki da se mogu jesti viljuškom ili čak štapićima.

Kad pripremite i ogulite mrkvu, možete staviti jednostavan preljev za poboljšanje okusa. Na TikToku većina recepata uključuje malo octa (jabučni ocat je posebno popularan), malo morske soli i malo svježeg crnog bibera, iako neki dodaju malo soka od limuna ili malo kokosovog ulja prneosi “Hayat“.

@samwolkwellness this salad alone will NOT heal your gut and hormones. it’s simply a great addition when focusing on total body nourishment, gut, hormone, and liver support. #rawcarrotsalad #drraypeat #raypeat #hormonehealth #guthealth #detox #hormonebalance #nutritionaltherapy ♬ Mariella – Khruangbin & Leon Bridges


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh