Svaštara

ODMAH REAGUJTE AKO SANJATE OVO: Psiholog detaljno opisala znake koje dobijamo tokom spavanja, OTKRIVAJU NAM DA SMO BOLESNI!

Nesvjesne želje, neproživljene strasti, podsvjesni signali našeg uma ili podaci dobijeni tog dana samo su neka tumačenja snova.

Čovjek još uvijek treba svom snu dati smisao ili dati neku skrivenu poruku koja će mu proširiti vidike ili ga uputiti na pravi put.

Snovi o vlastitoj smrti mogu značiti da navodno doživljavate veliku transformaciju. Dio vas je umro da bi se nešto novo rodilo.

Ako ste muškarac i sanjate da bježite u snu, to može značiti da vam prijeti izdaja, dok je za ženu bježanje u snu povezano s ljubavlju.

Svađa u snu često je povezana s nekim neriješenim pitanjima u međuljudskim odnosima.

Vidjeti jednu ili više zmija u snu znači da se suočavate s nekom opasnošću, nesrećom ili lošim periodom. Zmija može biti i osoba koju svjesno ili nesvjesno smatrate otrovnom, pokvarenom.

Tumačenje snova
Međutim, tumačenje snova je prava enigma i zahtijeva psihoanalizu da bi se došlo do njihovog ispravnog značenja.

S druge strane, psihologinja Katarina Radak kaže da u ovakvim tumačenjima nema puno istine.

– Kada dođete kod psihologa, sve se ispituje u kontekstu ličnosti. Svaka osoba je individualna, nemamo svi isti život, nemamo svi iste probleme, a sve su to aspekti nas u snovima – ističe psiholog.

U snovima se može saznati i o bolesti, jer je svaki dio mozga povezan sa tijelom, kažu psiholozi, a psiholog je istakao da snovi čine 95 posto naše psihe.

– Nesvesno ima mnogo jače i bolje radare od naše svesti. A sve što se dešava na ćelijskom nivou hvataju ti radari, čak i mnogo pre nego što lekar može da ustanovi i kaže, dijagnoza je takva-i-takva. To nije gatanje, to je prepoznavanje – kaže Katarina Radak.

Mali broj ljudi ide na analizu snova, pa su uskraćeni za tumačenja i priznanja.

– Snovi su veoma važni, oni su u ovom trenutku najdublji deo svesti. Oni trenutno procesuiraju šta nam se dešava. Kada sanjamo nepoznate likove, vjerovatno govorimo o arhetipskim predstavama. Možemo sanjati nepoznate osobe koje postoje i koje smo zatekli perifernim vidom, a ne poznate osobe – kaže Katarina.

Kada sanjate isti san

– Ovo su snovi koji se ponavljaju, i otprilike bi značili da se poruka ponavlja dok se ne zapamti. Ovo nisu snovi koji predviđaju budućnost, ali imaju poruku da je nešto hitno i da poruku treba odmah shvatiti. To su snovi s kojima se stručnjaci odmah bave, oni se uvijek prvi tumače


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh