Svijet

Talačka kriza u Nizozemskoj: Muškarac zarobio ljude u kafiću, prijeti da će sve dići u vazduh

Neidentifikovani muškarac rano jutros je došao u kafić Petticoat u nizozemskom gradu Ede, zatvorio ljude i počeo prijetiti da će se raznijeti.

Oko 150 domova u okolini je evakuisano, a centar grada je zatvoren, piše BBCPrema navodima policije, u ovom trenutku nije bilo naznaka terorističkog motiva.

Policija je raspoređena po celom gradu, a svima je naloženo da izbjegavaju centar.Službe za hitne slučajeve su na terenu.

Na društvenim mrežama se navodi da je muškarac ušao u kafić sa oružjem i bombom, te je prijetio da će cijelo mjesto dići u vazduh.Policija nije navela koliko ljudi je zarobljeno, ali prema posljednjoj informaciji, muškarac ih je pustio troje. Istakli su da situacija još nije okončana.

Ede je veliki grad sa oko 120.000 stanovnika, a udaljen je oko 75 kilometara jugoistočno od Amsterdama,prenosiN1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh