Svijet

BEBA PREMINULA NAKON ŠTO JE MAJKA GREŠKOM SPUSTILA U RERNU: TRAGEDIJA U AMERICI

Beba u Missouriju (Kansas City, SAD) preminula je nakon što ju je majka greškom spustila da odspava u rerni, saopćio je tužilac okruga Jackson County.

Mariah Thomas optužena je za ugrožavanje dobrobiti djeteta. Policija je reagovala na prijavu da beba ne diše, a u izvještaju o mogućem uzroku smrti navodi se da su spasioci pronašli dijete sa očiglednim opekotinama.

Proglašeno je mrtvim na licu mjesta.

U saopćenju tužilaštva se navodi da je svjedok rekao da je majka „spustila dijete da odspava i da ga je slučajno stavila u rernu umjesto u krevetac“, ali se ne daje objašnjenje kako je došlo do te greške.

Priznajemo jezivu prirodu ove tragedije i naša srca su opterećena gubitkom ovog dragocjenog života. Vjerujemo da će sistem krivičnog pravosuđa na odgovarajući način odgovoriti na ove grozne okolnosti-naveo je tužilac. prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh