Svijet

Izraelske snage uhapsile direktora bolnice Al-Shifa

Direktora bolnice Al-Shifa u gradu Gazi uhapsile su izraelske snage zajedno s još nekoliko medicinskog osoblja.

“Doktor Mohammad Abu Salmiya je uhapšen zajedno sa nekoliko drugih viših doktora”, rekao je za AFP novinsku agenciju Khalid Abu Samra, šef odjela u bolnici.

Izraelska radiodifuzna uprava također je potvrdila hapšenje,pišu Vijesti

Izraelske snage su tvrdile da je najveću bolnicu u Gazi Hamas koristio kao komandni centar prije nego što je okupiran, bez pružanja dokaza, javila je AlJazeera.

Brutalni prizori odigrali su se u bolnici ovog mjeseca s izraelskim snagama koje su opsjedale i upadale u medicinski kompleks.

Snajperisti su provodili dane pucajući na svakoga ko je pokušao da pređe iz jedne medicinske zgrade u drugu, što je izazvalo međunarodnu negodovanje.

Al-Shifa se smatra nervnim centrom za administrativna tijela vlade Gaze. Zvaničnici ministarstva zdravlja održali su konferencije za novinare okruženi tijelima, a vladino ministarstvo za medije radilo je izvan bolnice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh