Svijet

Papa poziva na otvaranje humanitarnih koridora u Gazi: ‘Dosta! Ratovi su uvijek poraz’

Papa Franjo u nedjelju je pozvao na otvaranje humanitarnih koridora za pomoć Palestincima pod opsadom u Gazi i ponovno apelirao na oslobađanje talaca koje drži militantna islamistička skupina Hamas.

– Snažno molim da djeca, bolesni, starci i žene te svi civili ne postanu žrtve sukoba. Neka se poštuju humanitarna prava, prije svega u Gazi, gdje je hitno i prijeko potrebno zajamčiti humanitarne koridore za pomoć cijelom stanovništvu – rekao je u svom tjednom obraćanju tisućama okupljenih na Trgu svetog Petra.

Izrael priprema svoje snage za kopneni napad u znak odmazde za neviđene napade kada su Hamasovi borci u izraelskim gradovima pucali na djecu, žene, starce i muškarce i odvodili taoce. – Toliko ih je već umrlo. Molim vas, nemojte da bude još prolijevanja nevine krvi ni u Svetoj zemlji, ni u Ukrajini, ni bilo gdje drugdje. Dosta je! Ratovi su uvijek poraz, uvijek – istaknuo je Franjo.

Pozvao je na molitve za iskorjenjivanje “đavolske sile mržnje, terorizma i rata”, a vjernike iz cijeloga svijeta da se u utorak pridruže katolicima u Svetoj zemlji u danu posta i molitve za mir. U petak je Vatikan ponudio posredovanje u sukobu, prenosi Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh