Svijet

Tragedija u Kolumbiji: Autobus se strovalio u ponor, devetero poginulo

Nesreća se dogodila kada je autobus skrenuo s ceste i strmoglavio se u ponor dubok stotinjak metara

nessreća - Twitter

Devet osoba poginulo je, a 31 je povrijeđena jučer u Kolumbiji kada se autobus s venezuelskim migrantima strovalio u ponor. Pukovnik Luis Jesus Leon rekao je novinarima da su “90 posto putnika u autobusu Venezuelci koji su išli u Kartagenu”.

Policija je saopćila da je u nesreći poginulo šest muškaraca i tri žene, među kojima su dvije maloljetne osobe. Nesreća se dogodila oko 4:20 (11.20 po srednjoevropskom vremenu), blizu grada Plejona, u okrugu Santanderu, na sjeveroistoku zemlje, na cesti na karipskoj obali Kolumbije.

Nesreća se dogodila kada je autobus skrenuo s ceste i strmoglavio se u ponor dubok stotinjak metara. Na snimcima koje je objavila civilna zaštita vidi se autobus usred grmlja i razbacana odjeća na mjestu nesreće. Saobraćajne nesreće su među glavnim uzrocima smrti u Kolumbiji.

U utorak prošle sedmice u departmanu La Guajiri, na sjeveru, poginulo je osam ljudi kada se autobus direktno sudario s tegljačem s poluprikolicom. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh