Svijet

Ayse sedam sati čekala da je izvuku: Nije puštala očevu ruku kad su je spasili

Malena Ayse imala je emotivan susret s ocem kojeg je nastavila čvrsto držati za ruku i nakon što su je izvukli na sigurno.

spasavanje djevojčice - iha.com

Petogodišnja djevojčica spašena je u turskom gradu Kahramanmaraşu nakon što je pomoć čekala sedam sati.

Kako piše IHA, djevojčica je zajedno s bratom i roditeljima živjela u šesterokatnici. Njih troje uspjeli su spasiti još jutros, no malenu Ayse nije bilo tako lako izvući.

Njena majka, po zanimanju učiteljica, uspjela je poslati poruku svojim kolegama iz škole, koji su zajedno s medicinskim timovima pomogli u lociranju djevojčice.

Pobrinuli su se da ostane smirena te su je nakon sedam sati uspjeli izvući i odvesti u bolnicu. Posebno je emotivan bio susret s njenim ocem kojeg je čvrsto držala za ruku nakon što su je izvukli.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh