Svijet

Macron o sigurnosti Europe: Moramo manje ovisiti o Americi

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao je Europu da smanji svoju ovisnost o Sjedinjenim Državama i razvije vlastite obrambene kapacitete te u isto vrijeme preuzme asertivniju ulogu u NATO-u.

Govoreći s novinarima po povratku u Pariz sa summita u Jordanu, Macron je naglasio svoju inicijativu za razvoj europske obrane kao alternativu NATO-u.

“Savez nije nešto o čemu bismo morali ovisiti”

“Jača Europa će omogućiti da naš kontinent postane autonomniji u sklopu NATO-a. To znači unutar NATO-a, s NATO-om, ali ujedno i bez ovisnosti o NATO-u”, rekao je Macron, a prenosi Wall Street Journal.

“Savez nije nešto o čemu bismo trebali ovisiti. Savez je nešto što možemo odabrati, nešto s čim možemo surađivati… moramo promisliti o našoj strateškoj autonomiji”, rekao je francuski predsjednik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh