Region

U junskim poplavama u Aleksandrovcu oštećeno je 13 mostova: Do sada popravljen je – NIJEDAN

Bujične vode nanele su letos velike štete na mostovima u selima na području Aleksandrovca. Čak trinaest mostova je oštećeno. I nijedan još nije saniran. A za mnoge Župljane, to je jedini način da pređu rijeku.

Srđan Čkautović iz podkopaoničkog sela Trnavci, morao je da ugasi proizvodnju buradi. Razlog je krajnje apsurdan. Junske poplave urušile su most preko reke i sada burići sa imanja ne mogu nigde.

„Ja sam ovde najugroženiji. Jedino sa helikopterom mogu da prebacim bačve odnosno sirovine sa jedne obale na drugu“, kaže Čkautović za N1.

A ne samo što je naš sagovornik egzistencijalno ugrožen, već i su u sličnoj situaciji i njegove komšije. Ali, kako kaže, radije će da ćute i trpe, nego da dobiju otkaz u firmama.

„Problem je u tome što na moj poziv da dođu ovde i da se skupimo, niko od njih nije smeo da se pojavi. Da slučajno ne bi izgubili svoj položaj“, objašnjava ovaj meštanin, koji dodaje da je zastrašivanja uvek bilo, i da će ga uvek i biti.

Junske poplave su urušile čak trinaest mostova u aleksandrovačkoj župi. Nijedan nije saniran.

Reka Vratarica je možda najbolji primer koliko može biti opasna kada nabuja. Jedan most je reka urušila u junskim poplavama, ali meštani su sada u problemu jer je to bio jedini most preko kojeg je moglo da se pređe sa druge strane reke, gde se nalazi groblje.

Zanimljivo je da su čelnici opštine Aleksandrovac obišli sva sela koja su bila pogođena gradom i poplavama. Iako su meštanima obećali kompletnu podršku lokalne samouprave, ništa se nije dogodilo. Ni ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, i pored obećanja ministra Martinovića, ništa nije učinilo da se osposobi prohodnost preko mostova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh