Region

Ambasador Hil na bezbjednosnoj konferenciji u Beogradu: Prebolite Kosovo

Ambasador nije propustio da ponovi da su za događaje u Banjskoj 24. septembra isključivo krivi Srbi.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Kristofer Hil, ponovo je danas uvredio zemlju domaćina porukom da bi Srbi trebalo da prebole da je Kosovo nezavisna državaHil se na Beogradskoj bezbednosnoj konferenciji direktno i bez diplomatskog takta i obzira, otvoreno ponovo založio za cepanje teritorijalnog integriteta Srbije.

– Ljudi kažu da Srbija jednostavno treba da shvati da je Kosovo nezavisna država, da preboli to i nastavi dalje. I ja bih želeo da ona to uradi, ali je činjenica da je problem mnogo kompleksniji – kazao je Hil.

Naravno, ambasador nije propustio da ponovi da su za događaje u Banjskoj 24. septembra isključivo krivi Srbi.

– Kao prvu stvar ka rešenju problema moramo da one koji su odgovorni za ono što se desilo, zaista držimo odgovornim, da se to više ne bi ponovilo – izjavio je ambasador učestvujući u panelu “Zapadni Balkan u globalnom (ne)redu”.

On je naveo da bi drugi korak bila smirivanje stanja na severu Kosova i zatim nalaženje političkog rešenja.

– Važno je da SAD i EU zajedničkim snagama pokušaju da reše probleme Zapadnog Balkana. Kosovo je s razlogom i dalje veoma težak problem – izjavio je on.

U panelu su, pored Hila, govorili i nemački izaslanik za Zapadni Balkan, Manuel Saracin, specijalni rumunski predstavnik za Zapadni Balkan, Adrian Davidoiu, i politički savetnik specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, Jožef Pandur,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh