Region

VIDEO Jače nevrijeme kreće se Slovenijom, tuča zabijelila neke dijelove zemlje

OLUJNA ćelija kreće se prema jugoistoku Slovenije, trenutno je iznad Ljubljanskog barja. Za vrijeme nevremena dolazi do jačih pljuskova, mogući su jači udari vjetra i tuča, objavila je slovenska agencija ARSO.

“Novo jače nevrijeme zahvatilo Sloveniju, krenulo je od Gornjeg Posočja te došlo do Poljanske doline, Žira i Polhograjskog hribovja. Oluja s jačim pljuskovima tijekom koje su mogući i jači udari vjetra te tuča ide prema jugoistoku”, piše ARSO.

Iz Prometno-informativnog centra za državne ceste izvijestili su da se zbog jakog nevremena i tuče vozačima ne preporučuje prometovanje na relaciji Brezovica – Vrhnika. Prema radarskim snimkama, oluju prati nova oluja koja se kreće od Bovšeka prema jugoistoku.

Tuča je pala u mjestu Cerkno, prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh