Region

Drugi zemljotres danas u Zagrebu

Drugi zemljotres potresao je danas Zagreb sa epicentrom u sjeveroistočnom dijelu grada.

zemljotres - Nezavisne

Prema prvim izvještajima Seizmološke službe, zemljotres se osjetio u 15.45, jačine 1.3 stepena Rihtera i bio je slabiji od jutrošnjeg, koji je bio snage 2.9 stepeni.

Seizmolog Krešimir Kuk rekao je da je i najnoviji potres povezan s jakim zemljotresom koji je pogodio Zagreb prije gotovo tri godine.

“I proteklih dana bilo je nekoliko slabijih potresa na tom području. Normalno je da na tom dijelu još postoji neka seizmička aktivnost i ona se ovih dana nešto izraženije manifestuje, ali to su još sve slabi potresi”, izjavio je Kuk za “Hrvatski radio”.

U jutarnjim satima 22. marta 2020. Zagreb i šire područje pogodio je snažan potres jačine 5.5 stepeni Rihtera, nakon kojeg su uslijedili brojni naknadni potresi.

“Na svakom epicentralnom području gdje se dogodi jači potres, duže vrijeme se bilježe slabiji naknadni potresi, ali ne može se znati hoće li se i gdje dogoditi neki novi potres. Prognoza potresa nije moguća”, poručio je Kuk. prneosi “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh