Region

Olujno nevrijeme izazvalo poplave u više mjesta u Crnoj Gori

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom tokom noći izazvalo je poplave u Beranama, Plavu, Gusinju i Andrijevici u Crnoj Gori.

nevrijeme Crna Gora - Vijesti.me

Reporterka Televizije Vijesti javila je da je najteža situacija u Gusinju, gdje je poplavljeno oko 50 kuća, a više od 100 kuća i drugih objekata ugroženo.

Zbog izlivanja rijeka i potoka pod vodom je i centar te varošice.

Ekipe lokalnih službi su na terenu od ranih jutarnjih sati, i očekuju i pomoć države, prenose Vijesti.me.

U Beranama se izlio Lim. Poplavljeno je romsko-egipćansko naselje Riversajd, kao i naselje Donji Talum sa druge strane Lima.

U beranskom Udruženju za podršku Roma i Egipćana tvrde da je većina stanovnika Riversajda napustila kuće i da večeras nemaju gdje da spavaju.

Izvršni direktor udruženja Sultan Beća, poziva Vladu da se hitno uključi u rješavanje problema.

Stanovnici Donjeg Taluma nezdovoljni reakcijom lokalnih službi, organizovali su protestnu vožnju kroz grad, a na 15-ak minuta su blokirali ulicu ispred zgrade Opštine.

Više od deset domaćinstava ugroženo je u Plavu. Riječ je o kućama i imanjima uz rijeke Grnčar i Lim. prneosi “N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh