Politika

Dodik o novoj Vladi RS: Imat će moju podršku, ali ako zloupotrijebe povjerenje snosit će odgovornost

Od nove vlade očekujem odgovoran rad na pronalaženju najboljih rješenja za sve izazove, od ekonomskih do socijalnih, s kojima se kao društvo suočavamo

Predsjednik RS Milorad Dodik na Instagramu je objavio da će predsjednik Vlade RS i ministri pojedinačno imati njegovu podršku za sve kvalitetne prijedloge i odluke koje budu donosili.

– Izborom nove vlade završeno je formiranje institucija vlasti nakon sprovedenih izbora. Republika Srpska je i ovaj put pokazala demokratski kapacitet da efikasno implementira izbornu volju naroda.

Od nove vlade očekujem odgovoran rad na pronalaženju najboljih rješenja za sve izazove, od ekonomskih do socijalnih, s kojima se kao društvo suočavamo.

Predsjednik Vlade i ministri pojedinačno imat će moju podršku za sve kvalitetne prijedloge i odluke koje budu donosili, ali ću biti i veoma oštar kritičar, tražeći političku i svaku drugu odgovornost ukoliko primijetim da zloupotrebljavaju povjerenje koje su dobili. Dobrobit naroda i interes Republike Srpske mora biti isključivi motiv njihovog rada.

Prošle nedjelje, dan nakon izbora nove vlade, održao sam radni sastanak s premijerom Radovanom Viškovićem i ministrima, kojem je prisustvovala i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Sedmicu sam završio na Jahorini, gdje je otvoren hotel “Rajska dolina LUX”. Time je Republika Srpska pokazala da može realizovati kvalitetne projekte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh