Politika

Čović s Varheljijem i Zatlerom: Kandidatski status za BiH prioritetan

Čović s Varheljijem i Zatlerom - bhrt

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem i šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johanom Zatlerom, koje je upoznao sa sadržajem sporazuma o formiranju vlasti koji će danas potpisati sa predsjednikom Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerminom Nikšićem, te je ponovio da je evropski put prioritet za BiH.

Sagovornici su razgovarali o kandidatskom statusu Bosne i Hercegovine, ispunjavanju ključnih reformi, te uspostavi vlasti nakon Opštih izbora održanih u oktobru 2022. godine.

Takođe su komentarisali potpisivanje dokumenta: “Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine”, koje će danas u Sarajevu potpisati predstavnici HDZ-a i političkih stranaka “Osmorke”.

Čović je izrazio posebnu zahvalnost Varheljiju na predanosti u radu za evropsku Bosnu i Hercegovinu, ističući komesara kao dokazanog i predanog prijatelja BiH.

Naglasio je, takođe, kako evropska BiH nema alternativu te kako Evropska unija ostaje najvažniji spoljno-politički prioritet sada i u budućnosti, piše BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh