Humanost

‘MERHAMET’ U HERCEGOVINI SAKUPIO VIŠE OD 100.000 KM ZA PALESTINSKI NAROD U GAZI

Regionalni odbor “Merhameta” Mostar uspješno provodi akciju prikupljanja novčanih sredstava za Palestinski narod u Gazi.

Do sada je na području Hercegovine skupljeno preko 102.084,50 KM.

Akcija se provodi u saradnji sa obrazovnim ustanovama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i do sada prikupljeno je ukupno 83.745,20 KM.

Prikupljanje novčanih sredstava provedeno je uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, a akciju su podržale 33 osnovne i srednje škole, te zaposlenici i studenti Nastavničkog fakulteta i Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.Mnogobrojni građani svojim prilozima i uplatama na račun, također su podržali akciju u iznosu od 5.230,00 KM.Pored toga, putem Merhametovih humanitarnih kasa u tržnim centrima do sada je prikupljeno 13.109,30 KM, saopćeno je iz Merhameta.

Prezadovoljni smo odzivom obrazovnih ustanova kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i saradnji. Također, zahvaljujemo se Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK i svim ostalim ustanovam, organizacijama i građanima koji su iskazali svoju solidarnost i podržali naša nastojanja da prikupimo što je moguće više sredstava kako bi zajednički pomogli ugroženom palestinskom narodu u Gazi. Ponosan sam na narod u Hercegovini koji u sebi nosi merhamet i uvijek da svoj maksimum, te dokaže svoju solidarnost sa onima koji su ugroženi i kojima je potrebna naša pomoć – kazao je Adnin Hasić, direktor Regionalonog odbora „Merhameta“ Mostar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh