Crna hronika

Državljanin BiH uhvaćen pri polijetanju iz Njemačke, prekršio je važno pravilo

Bit će prijavljen za kršenje Zakona o prebivalištu, a morao je uplatiti i depozit za troškove krivičnog postupka.

Državljanina BiH otkrili na aerodromu. Memmingen

Državljanin Bosne i Hercegovine (47) prekršio je pravilo o dužini boravka u Njemačkoj, zbog čega će dobiti prijavu, a morao je platiti i depozit od 281 euro za troškove krivičnog postupka.

Naime, pripadnici njemačke granične policije otkrili su jutros ozbiljno kršenje Zakona o boravištu tokom redovne kontrole putnika.

Državljanin Bosne i Hercegovine jutros je trebao da poleti za Banju Luku sa aerodroma u Memingenu, a onda je otkriveno da je prekršio legalnu dužinu boravka od 90 dana u Njemačkoj za 24 dana, piše “all-in.de“.

Zbog kršenja Zakona o prebivalištu državljanin BiH će biti prijavljen, a kako nema prebivalište na teritoriji Njemačke, morao je uplatiti depozit za troškove krivičnog postupka od 281 euro.

Inače, boravak duži od 90 dana u šestomjesečnom periodu nije dozvoljen i može za posljedicu imati zabranu povratka na teritoriju Šengena


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh