Crna hronika

Stravična nesreća kod Ploča: Poginuo državljanin BiH, sa suprugom i bebom krenuo na more

Državljanin kosova automobilom pokosio nastradalog koji je stajao pored vozila

U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u Hrvatskoj poginuo je 28 – godišnji državljanin BiH, piše Jutarnji list.

Nesreća se desila jutros u 5:45 sati na državnoj cesti D-8 u mjestu Baćina, na području Ploča, saopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanska.

Izgubio kontrolu nad vozilom
– Do saobraćajne nesreće je došlo kada je 59-godišnji državljanin Kosova, krećući se iz smjera Splita u smjeru Dubrovnika, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad osobnim vozilom njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao i izlaskom iz desnog zavoja prešao na suprotnu traku, a potom i na makadamsko proširenje uz kolovoz – navodi se u saopćenju.

U navedenom kretanju udario je u 28-godišnjeg državljanina BiH koji se prethodno zaustavio na spomenuto makadamsko proširenje s ličnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka i stajao pored vozila kojim je upravljao.

Jednogodišnje dijete bez povreda
Nakon udara u pješaka, vozilo njemačkih registarskih oznaka sletjelo je u provaliju na dubinu od oko dva metra.

Od posljedica udara, 28-godišnji državljanin BiH je smrtno stradao na mjestu događaja, dok je putnica iz njegovog vozila, ženska osoba u dobi od 28 godina, državljanka BiH, zadobila lakše tjelesne povrede, a jednogodišnje dijete koje je također bilo u vozilu, ostalo bez povreda.

Kako piše Slobodna Dalmacija nastradali državljanin BiH je sa područja Gračanice. Radio je u Sloveniji, a sa suprugom i bebom je krenuo na more.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh