BiH

Nermin Sulejmanović krvnički prebio pa ubio Nizamu Hećimović: Zločin prenosio uživo na Instagramu

Policija ga nije mogla locirati. Ubio oca i sina Đengiza i Denisa Ondera. Ranio još tri osobe u Gradačcu. Izvršio samoubistvo

“Dnevni avaz“ u novom specijalnom prilogu “Dosje“ donosi priče o stravičnim zločinima počinjenim u Bosni i Hercegovini. Počevši od ubistva sarajevskih policajaca, preko potrage za pomahnitalim ubicom Edinom Gačićem, do posljednjeg stravičnog slučaja koji je šokirao državu i region – krvnički pohod Nermina Sulejmanovića, trostrukog ubice!

Avgust ove godine pamtit će se po jednom strašnom događaju, koji je zasjenio sve ostale, i lijepe i ružne – trostruko ubistvo koje je počinio nekadašnji bodibilder Nermin Sulejmanović u Gradačcu. Prije nego što je oduzeo sebi život pucnjem iz pištolja, ranio je još tri osobe.

Ovaj užasni zločin pokrenuo je niz pitanja ko je kriv i ko je zakazao. Ali, šta se desilo 11. avgusta?

Sve snimao
Sulejmanović je upalio prijenos uživo na društvenoj mreži Instagram. Pred hiljadama ljudi koji su gledali Sulejmanović je krvnički udarao nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović. Naposljetku ju je ubio jednim hicem iz pištolja. I sve je snimao! Njihovu kćerkicu ostavio je u lokvi majčine krvi.

To je ono što je javnost znala u tim momentima. A kasnije su se saznala sva nedjela Sulejmanovića.

Naime, on je tog dana svoje brutalne zločine započeo iza devet sati, kada je zakucao na vrata porodične kuće Nizamine tetke u kojoj se nesretna žena krila.

Nakon toga ju je, skupa s njihovom devetomjesečnom bebom, protupravno lišio slobode, gdje ju je počeo udarati. U tim trenucima, Nizamu je pokušao spasiti rođak, inače policajac kojeg je Sulejmanović ranio. Nakon njihovog odlaska, odnosno nakon što je natjerao Nizamu da krene s njim, pozvana je policija, kojoj je trebala čak 21 minuta da dođe na lokaciju udaljenu između dva i tri kilometra.

Oko deset sati, pretpostavlja se, Sulejmanović je s Nizamom i njihovom kćerkom stigao u vikendicu koja se nalazi u naselju Sibovac. Tu je nastavio svoj krvnički čin. Brutalno ju je pretukao, a zatim jednim hicem iz pištolja ubio. Smireno i hladnokrvno sve je snimao mobilnim telefonom, da bi zatim video postavio na Instagram.

– Sad ćete gledati ubistvo uživo – rekao je gledaocima.

Nakon ubistva Sulejmanović je Nizamu ostavio u dvorištu vikendice. Nazvao je prijatelja, kojem je rekao da spasi dijete, uz objašnjenje šta je uradio i na kojoj lokaciji.

Pomahnitali bodibilder sjeo je u automobil i otišao u centar Gradačca. Munjevitom brzinom prolazi gradom, da bi potom stao. U automobilu marke Volvo zatekao je Denisa Ondera, kojem kroz zatvoreni prozor vozila ispaljuje dva hica u glavu. Denis je bio živ, ali nakon dolaska u bolnicu gubi svoju bitku.

Startna municija
Svoj krvavi pohod Sulejmanović je nastavio pronalaskom Denisovog oca Đengiza Ondera, kojeg, također, ubija pucnjem iz pištolja. Zatim je otišao u njihovu porodičnu kuću, gdje je zatekao Denisovu majku i Đengizovu suprugu – Harisu Onder – kojoj u predjelu grudnog koša, opet pucnjem iz pištolja, zadaje po život opasne povrede.

Ubica je potom sjeo u automobil, uputio se ka prodavnici opreme za lov i ribolov, svjestan da mu nestaje municije, te je, pod prijetnjom pištoljem, od prodavača tražio metke kalibra devet milimetara. Na svu sreću, prodavač je veoma brzo i razumno reagirao te mu je, umjesto prave, dao startnu municiju.

Nakon izlaska iz prodavnice nastavio je sa svojim pohodom te je pucao na policijsko vozilo u kojem je ranio policajca.

Za sve to vrijeme policija u Gradačcu bezuspješno je tragala za njim. Sulejmanović je svratio na benzinsku pumpu i natočio gorivo, a potom otišao na farmu izvan Gradačca, gdje se oko 13 sati javio uživo putem Instagrama. Potpuno smireno, kao da prethodnih sati nije ubijao po Gradačcu, pričao je pratiocima o svemu što je dotad uradio, uz naglašavanje da planira nastaviti s ubistvima. Rekao je Sulejmanović i da je „upozoravao“ na to da će se nešto takvo desiti. U to vrijeme prijenos je pratilo oko 15 hiljada ljudi, dok ga je više stotina osoba u komentarima i podržalo.

U tim trenucima pojavila se informacija da ga je policija locirala, a Sulejmanović, pretpostavlja se, shvatio je da umjesto prave ima startnu municiju. U 13.50 sati u svom automobilu počinio je samoubistvo pucnjem iz pištolja.

Sistem je nije zaštitio
Nizama Hećimović više puta je prijavljivala Nermina Sulejmanovića za nasilje u porodici. Nije dobila pomoć, niti zaštitu.

Policija je slučaj dokumentirala i proslijedila nadležnom sudu. Policija je izvijestila Općinski sud u Gradačcu. Sutkinja je odbila odrediti mjeru zabrane prilaska nasilnika žrtvi. Žrtva je prilikom saslušanja na sudu izjavila da se ne osjeća ugroženom, nakon čega mu nisu određeni ni pritvor ni zabrana pristupa.

Nekoliko dana prije stravičnog zločina, Nizama je opet prijavila Sulejmanovića. A on je to saznao. I upravo je to razlog zbog kojeg ju je pretukao, a onda i ubio.

Sulejmanović je i ranije prijavljivan i hapšen zbog različitih djela, između ostalog, i zbog krijumčarenja droge.

Kod ubice je pronađeno pet neiskorištenih metaka, kao i pištolj iz kojeg je počinio ubistva i samoubistvo, a za koji nije imao dozvolu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh