BiH

Na Drini: Iskusni Selmir-Bego Pezerović, uhvatio soma kapitalaca od 58,05 kilograma

Na rijeci Drini u Zvorniku ulovljen kapitalan primjerak soma težine 58,05 kilograma.

Na Drini: Iskusni Selmir-Bego Pezerović, uhvatio soma kapitalaca od 58,05 kilograma - Zvornicki.ba

Iskusni ribolovac Selmir-Bego Pezerović iz Diviča uspio je savladati ovog riječnog diva uz pomoć štapa i to sa obale rijeke Drine. Pezerović je dugogodišnji član SRU “Bistro” Zvornik.

Kako je Pezerović ispričao za portal Zvornicki.ba, borba je trajala nešto više od dva sata, a sve je započelo u subotu oko 16 sati i 30 minuta kada smo krenuli isprobavati nove varalice “glavinjare” spofti dobijene iz Austrije. Dalje je Pezerović ispričao:

Kada sam osjetio prvi udarac znao sam da je to velika riba i onda je počela borba koju svaki ribolovac priželjkuje da mu se dogodi barem jednom u životu.

Bio sam negdje blizu Kapije grada Zvornika, a onda sam krenuo po obali pratiti kretanje soma, ruke su mi “utrnule”. Uskočili su mi u pomoć moji prijatelji i poslije nekoliko kilometara hodanja po obali uzvodni i nizvodno i nešto više od dva sata ćestoke borbe, ovaj div je savladan. Nismo imali bilo kakav čamac ili plovno sredstvo kako bi olakšali ovaj lov, pa je samim tim i adrenalin cijelo vrijeme bio puno veći i uzbuđenje na vrhuncu.

Jedva smo ovaj kapitalni primjerak iznijeli na obalu, nas četvorica smo ga nosili. Kada sam upalio vagu, pokazala je 58 kilograma i 50 grama, lovio sam i ranije kapitalne ulove raznih riba, ali ovo je ubjedljivo moj najveći ulov u životu, rekao je Pezerović za portal Zvornicki.ba.

Ovo je još jedan kapitalan ulov na području Zvornika kojim upravlja SRU “Bistro” Zvornik, piše Zvornicki.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh