BiH

Vodostaji rijeka u BiH u porastu, na snazi crveni meteoalarm za područje Trebinja

Vodostaji rijeka u Bosni i Hercegovini u blagom su porastu.

Vodostaj - bhrt

Prema posljednjim mjerenjima Agencije za vodno područje Save vodostaji rijeka u vodotoku Save, Une, Sane, Sanice, Vrbasa, Bosne su u porasli, ali za sada nema većih problema na terenu. Zbog obilnih padavina za područje Trebinja na snazi je crveni meteoalarm, dok je u ostatku zemlje izdato narandžasto i žuto upozorenje zbog olujnog vjetra.

Obilnije padavine biće na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, lokalno i u centralnim područjima.

Eko centar iz Višegrada objavio je video upozorenja. U narednih nekoliko dana očekuju se velike padavine i priliv vode, pa je pitanje da li će lančanica na Drini izdržati novi val otpada i drvnih sortimenata. 

Ekološka katastrofa na rijeci Drini je dugogodišnji problem, a do nje dolazi zbog neadekvatnog odlaganja otpada koje usljed velikih padavina i vodostaja završi u Višegradu. Za ovu ekološku katastrofu još niko ne snosi dgovornost, piše BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh