Vijesti

Večeras spektakularno finale Eurosonga 2024: Objavljen redoslijed nastupa

Večeras, 11. maja, oči ljubitelja muzike diljem svijeta bit će uprte u finale Eurosonga 2024. godine, koje će donijeti nezaboravnu muzičku poslasticu.

index

Evropska radiotelevizijska unija (EBU) objavila je redoslijed nastupa za ovogodišnje finale Eurosonga, a odluke su donesene na temelju ždrijeba koji je obavljen nakon održavanja prve i druge polufinalne emisije.

Švedska će otvoriti finalnu emisiju, nakon čega će nastupiti Ukrajina, dok će Hrvatska zauzeti 23. mjesto, a Srbija 16. na popisu izvođača. Producenti švedske televizije SVT, uz odobrenje EBU-a, odlučili su kako će gledatelji moći pratiti finalne nastupe upravo u navedenom redoslijedu,piše Radiosarajevo
Švedska
Ukrajina
Njemačka
Luksemburg
Nizozemska
Izrael
Litva
Španjolska
Estonija
Irska
Latvija
Grčka
Ujedinjeno Kraljevstvo
Norveška
Italija
Srbija
Finska
Portugal
Armenija
Cipar
Švicarska
Slovenija
Hrvatska
Gruzija
Francuska
Austrija
Očekuje se da će ovogodišnje finale Eurosonga donijeti iznenađujuće nastupe, širok spektar muzičkih žanrova i vatromet emocija na pozornici. Spremite se za nezaboravnu muzičku večer koja će osvojiti srca diljem Europe i šire.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh