Vijesti

Odbijene molbe Solaka i Hodžića za odgađanje zatvora

Sud je odbio molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora za osuđene Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, potvrđeno je “Nezavisnim novinama” iz Suda BiH.

Na odluku o odbijanju molbe za odgađanje izvršenja kazne zatvora osuđeni imaju pravo podnijeti žalbu u roku od tri dana. Žalba odgađa izvršenje kazne”, rečeno je iz Suda BiH za “Nezavisne novine”.

Vlada FBiH donijela je na telefonskoj sjednici odluku o razriješenju suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Apelaciono vijeće Suda BiH, podsjetimo, potvrdilo je presudu kojom su bivši federalni premijer Fadil Novalić, bivši direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme “F.H. Srebrena malina” Fikret Hodžić osuđeni na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 miliona maraka tokom pandemije virusa korona.

Po toj presudi, Novalić ide u zatvor četiri godine, Solak šest, a Hodžić pet, dok je nekadašnja federalna ministrica finansija Jelka Miličević definitivno oslobođena optužbe za nesavjestan rad u službi,pišu Nezavisne

I advokati Novalića uputili su zahtjev Sudu BiH za odgodu početka izvršenja kazne zatvora.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh