Vijesti

Turska upozorila Izrael: Samo probajte

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Jerlikaja upozorio Izrael na ozbiljne posljedice ukoliko budu izveli bilo kakvu operaciju protiv Hamasa na teritoriji Turske.

“Naše službe bezbjednosti su se već izjasnile o tome. Takva inicijativa je neprihvatljiva i skupo bi koštala Izrael”, upozorio je turski ministar unutrašnjihh poslova Ali Jerlikaja, prenosi TV kanal TRT Haber.

Prema riječima turskog ministra i jednog od najbližih Erdoganovih saradnika, na sastanku Vlade jedna od tema bila je i eventualna operacija Mosada protiv pripadnika Hamasa na turskom tlu.

Turske novinske kuće objavile su u ponedeljak da je turska nacionalna obavještajna organizacija MIT upozorila izraelske obavještajne službe na posljedice potencijalnog progona zvaničnika Hamasa na turskoj teritoriji,pišu

Upozorenje je uslijedilo nakon izvještaja u kojima se tvrdiVijesti da će Izrael ciljati pripadnike Hamasa koji žive van Palestine, uključujući Tursku i Katar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh