Ostali sportovi

Srednjoškolac (16) oborio Boltov rekord – desilo se čudo u koje niko nije vjerovao

Ako je neko vjerovao da će Usain Bolt dok je svijeta i vijeka ostati nedodirljiv, prevario se.

Nickecoy Bramwell - AFP

Tinejdžer iz Jamajke Nickecoy Bramwell oborio je rekord legendarnog zemljaka, postavivši svjetski rekord na 400 metara za takmičare do 17 godina!

Bramwell je rekord osmostrukog olimpijskog šampiona pomjerio za 0,07 sekundi time što je distancu od 400 metara istrčao za 47,26 sekundi.

Bolt je prije 22 godine i u usponu snage istrčao istu dionicu za 47,33 sekunde. Bramwell ima 16 godina i novi rekord postavio je na 51. Karifta igrama na atletskom stadionu Kirany James u Grenadi.

“Ovo je divan osjećaj oboriti rekord. Od prošlog ljeta sam ga vrebao i sjajno je što sam izašao na stazu i uspio da ga dosegnem. Usmjerio sam um ka tome i fokusirao se na rekord“, rekao je srednjoškolac iz srednje škole Kalabar u Kingstonu.

Bolt je osim mnoštva medalja sa Olimpijskih igara, pokupio još 11 medalja sa Svjetskih prvenstava i još uvijek drži rekorde na 100 metara, 200 metara i na 4×100 metara u štafeti.

Mnogi ga smatraju najboljim sprinterom svih vremena, a distanca od 400 metara mu zapravo nikad nije bila uža specijalnost posle mlađih kategorija.

Bolt se povukao 2017. godine, danas ima 37 godina i uglavnom provodi vrijeme sa porodicom i povremeno se bavi humanitarnim radom i pomaganjem drugih, mlađih atletičara. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh