Ostali sportovi

Poznato koliko je Lana zaradila osvajanjem bronzane medalje

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi.

Lana Pudar - Reuters

Osim broznane medalje inkasirala je i određenu sumu novca.

Kako piše Sportskeeda.com, Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Dohi imalo je ukupan nagradni fond od preko 5,2 miliona eura računajući sve sportiste i discipline.

Od toga, za plivanje je izdvojeno oko 2,5 miliona eura, a svaki osvajač zlatne, srebrne i bronzane medalje je dobio 18.600 eura, 13.400, odnosno 9.300 eura koliko je Lani pripalo za treće mjesto, što svakako pokazuje da je ovo vrlo skup i relativno slabo plaćen sport.

Pudar je u istoj ovoj disciplini osvojila titulu evropske seniorske prvakinje u Rimu 2022. godine, a sada je na Svjetskom prvenstvu dodala još jedan veliki rezultat, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh