Ostali sportovi

Besplatni sportski treninzi za sve Mostarce

Zahvaljujući projektu Mostar – Prostori koji pokreću kroz poziv “Grad za sve – građanske akcije”, Udruga “Zdrav život – KINEZIS” je aplicirala i dobila sredstva za realizaciju projekta “Sportom do inkluzije” koji će realizirati u suradnji s Udrugom za Down sindrom Mostar.

Besplatni sportski treninzi za sve Mostarce - bhrt

– Igra i sportske aktivnosti su sastavni dio života ljudi različite dobi, pogotovo djece i mladeži. Pored psihofizičkog razvoja sport ima veliku društvenu i socijalnu ulogu kod djece. Sport predstavlja opće ljudsko dobro. On je jedan od najizrazitijih oblika čovjekove kreativnosti i komunikacije s drugima. Zbog nedvojbene vrijednosti sporta, vrata sporta trebala bi biti otvorena svim građanima Grada Mostara – priopćili su iz udruge “Zdrav život – KINEZIS”.

U skladu s tim, kažu, glavni cilj je ovog projekta da se kroz obuku i uključivanje u sport i tjelesnu aktivnost stvori inkluzivno ozračje između raznih društvenih skupina, osobito onih marginaliziranih među kojima su i osobe s Down sindromom.

Iz Udruge pozivaju sve zainteresirane na sportske treninge koji se održavaju dva puta tjedno u popodnevnim terminima na košarkaškom igralištu na Trim stazi na Bijelom Brijegu i Sveučilišnoj sportskoj dvorani “Zlatko Dalić” u sklopu kampusa Rodoč, Sveučilišta u Mostaru.

Treninzi su besplatni, a dodatne informacije o vremenu i rasporedu treninga mogu se dobiti na broj 063 548 958.

Inkluzivni karakter samih treninga podrazumijevat će gostovanja drugih sportskih kolektiva s područja Mostara koji će prezentirati svoje sportove.

Pored samih treninga u sklopu projekta organizirat će se i edukativne radionice i predavanja koja će također biti otvorena i besplatna za sve zainteresirane.

Sve aktivnosti u sklopu projekta biti će pravovremeno najavljene na službenoj web stranici www.kinezis.ba i društvenim mrežama, piše BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh