Ostali sportovi

Po 78. put održat će se Izbor sportiste godine BiH

Sportski savez u Bosni i Hercegovini će 27. januara u Kongresnoj dvorani hotela Garden City u Konjicu organizirati 78. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2022. godinu u BiH.

Po 78. put održat će se Izbor sportiste godine BiH - raport.ba

Tradicionalni Izbor najboljih se vrši na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH. Danas je u prostorijama USD Bosna održana i sjednica žirija pod predsjedavanjem Nihada Selimovića.

“Ovaj tradicionalni izbor je prije svega stimulans za sportiste koji su u prošloj godini postigli zapažene rezultate. Svi znamo koliko naši sportisti imaju slabu, skoro nikakvu podršku, ali su ipak bili i ostali naši najbolji ambasadori.

Ove godine bit ćemo u Konjicu, tako da ćemo nastaviti i ovu tradiciju. Da ovu svečanu manifestaciju održavamo širom BiH”, rekao je Selimović.

Priznanja će biti dodijeljena za najuspješnijeg sportistu u muškoj konkurenciji, najuspješnijeg sportistu u ženskoj konkurenciji.

Bit će proglašene i najuspješnije ekipe u muškoj u ženskoj konkurenciji. Izabrana će biti i najuspješnija državna selekcija ili ekipa (sportske igre).

Tu su i priznanja za najuspješnijeg trenera, sportistu studenta, juniorku i juniora.

Predviđena su i priznanja za top 10 najboljih sportista u BiH – vrhunski rezultat, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine, nagrada najbolji šahista “Nusret Čaušević”.

Bit će dodijeljena i posebna priznanja: “Mirza Delibašić”, Nagrada za životno djelo, za fair play, priznanje Ambasador sporta, Nagrada za naučno-istraživački rad, Nagrada za publicistički rad, novinarsku djelatnost – Nagrada “Boro Glušac”, Sportske nade…

Pokrovitelj Izbora je član Predsjedništva BiH Željko Komšić, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh