Fudbal

Marca: Ancelotti otpisao četvoricu igrača

Real Madrid je izgubio 3:1 od Barcelone u finalu superkupa Španjolske.

Carlo Ancelotti - Weloba.com

Nakon utakmice španjolski mediji pisali su o narušenoj atmosferi unutar svlačionice aktualnog prvaka Španjolske i Evrope. A sada donose informaciju da je Realov trener Carlo Ancelotti otpisao četvoricu igrača. Marca tvrdi da su to desni bek Alvaro Odriozola (27), stoper Jesus Vallejo (26). Ancelotti se odlučio i za ofanzivca Eden Hazard (32) te napadač Mariano Diaz (29).

Riječ je o igračima koje Talijan gotovo da i ne koristi u ozbiljnijim utakmicama. I Real će ih se nastojati riješiti već u tekućom prijelaznom roku. Odriozola je ove sezone odigrao 51 minutu nakon što se vratio s posudbe iz Fiorentine. I posve je u sjeni Danija Carvajala i Lucasa Vasqueza. Vallejo se, pak, ne može naigrati pored žestoke konkurencije i ove sezone je odigrao 56 minuta.

Za Hazarda u Realu više nemaju strpljenja. Belgijski as odigrao je 621 minutu ove sezone. I daleko je od idealne fizičke forme. Mariano Diaz odigrao je 25 minuta ove sezone pod Ancelottijem, najmanje od nabrojanih igrača. Za njega već dugo vremena nema mjesta u Realu, no klub ga ne uspijeva prodati.

Podsjetimo, Barcelona je u finalu španskog Superkupa odigranom na Stadionu kalja Fahda u Rijadu pred 60 hiljada gledatelja potpuno nadigrala i razbila Real Madrid rezultatom 3:0. Heroji utakmice bili su prekaljeni 34-godišnji napadač Robert Lewandowski te Barcini mladići, 20-godišnji Pedri i dvije godine mlađi Gavi, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh