Fudbal

Najskuplji crveni karton

Čelzija će crveni karton Žoao Feliksa koštati 3,5 miliona evra, što je vjerovatno jedan od najskupljih u istoriji.

Joao Felix - tanjug

Ekspresnim njegovim isključenjem u debiju za Čelzi protiv Fulama on će propustiti utakmice protiv Kristal Palasa, Liverpula i Fulama jer će imati pauzu od čak mjesec dana.

Graham Poter je odmah od prve minuta dao priliku Feliksu, na prvenstvenoj utakmici kod Fulama, i Portugalac je to uzvratio dobrom partijom. U prvom poluvremenu bio je najbolji igrač na terenu, a slično je nastavio i u drugom dijelu.

Međutim, u 58. minuti je zbog grubog starta dobio direktni crveni karton. Prema pravilima Premier Lige, to je suspenzija od tri utakmice.

Za to vrijeme Čelzija će Portugalac, dok ne bude igrao, na ime odštete i plate koštati 3,5 miliona evra.

Čelzi je nakon Feliksovog isključenja izgubio 2:1 te je na polovini sezone na tek desetom mjestu.

Feliksa je Atletiko Madrid prije četiri godine platio 126 miliona evra i došao je na posudbu na Stamford Bridž do kraja sezone uz odštetu od 11 miliona evra i preuzimanje njegove plate od 250.000 evra sedmično, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh