Hrana i piće

Pet napitaka koji su zdraviji od kafe, a pridonose gubitku kilograma

Mnogi ne mogu započeti dan bez svoje prve šoljice kafe. No, kaf ima potencijalne rizike zbog visokog sadržaja kofeina. Stoga, umjesto kafom, jutro možemo započeti s ovim zdravijim alternativama.

1. Zeleni čaj

Poznat po svojim antioksidativnim svojstvima, zeleni čaj sadrži manje kofeina od kafe. Kombinacija aminokiselina i kofeina može nam podići razinu energije te promiče cjelokupno blagostanje.

2. Kombucha

Kombucha je odlična alternativa kafi. Sadrži manje kofeina, što znači da ne izaziva osjećaj treme kao kafa. Budući da je prepuna probiotika, dobra je za zdravlje crijeva, piše HealthShots.

3. Zlatno mlijeko (mlijeko od kurkume)

Kombiniranje kurkume, đumbira i drugih začina s mlijekom ima protuupalna i antioksidativna svojstva. To može povećati brzinu sagorijevanja masti, što pridonosi procesu mršavljenja. prenosi n1

4. Kokosova voda

Prirodni napitak bogat elektrolitima odličan je za hidrataciju. Pijenje kokosove vode ujutro pospješuje probavu.

5. Biljni čaj

Različite vrste, poput kamilice ili mente, opcije su bez kofeina, što znači da djeluju umirujuće i za um i za tijelo. Biljni čajevi također mogu pomoći u borbi protiv prehlade i kašlja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh