Hrana i piće

Kako skuhati jaja, a da ljuska ne pukne

Ne pretrpavajte šerpu

Ne pretrpavajte šerpu jajima da se ne bi sudarala tokom kuhanja – to dovodi do pucanja.

Stavite manje jaja i obavezno dodajte jednu kašiku sirćeta u vodu. Miješajte vodu dok ne proključa, kuhajte sedam minuta, pa ostavite da jaja stoje u toj vodi pola sata,piše Avaz

Važno je da jaja ne stavljate direktno iz frižidera.

U vodu možete dodati i pola kašičice soli, to je savjet koji često možete čuti od iskusnih domaćica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh