Hrana i piće

Ovako se prave najbolje pohovane tikvice: U smjesu od jaja dodajte jedan sastojak i bit će preukusne

Postoji bezbroj kombinacija koje možete da pripremite od tikvica, ali pohovane su najbolje.Priprema je vrlo jednostavna, a jelo ćete obogatiti ako u smjesu od jaja dodate i rendani tvrdi sir.

Ono što je također bitno, s brašnom ne treba pretjerivati, dovoljna je samo jedna kašika.

Sastojci:
dvije tikvice
100 g tvrdog sira
tri jajeta
jedna kašičica ljute paprike
pola kašičice slatke paprike
jedna trećina kašičice bibera
pola kašičice bosiljka
soli po ukusu
100 g prezli
jedna kašika brašna
Priprema:
Tikvice ogulite i izrežite na tanke kriske po duzini, posoliti i ostaviti da stoje 15 minuta.U jaja dodajte začine i dobro umutite, a onda dodajte prethodno pripremljen rendani tvrdi sir,piše Radiosarajevo

Prezle pomiješajte sa brašnom pa uvaljajte tikvice, a onda ih stavite u smjesu sa jajima.Pržite u dobro zagrijanom ulju, pa vadite na ubrus da se lijepo ocijede.

Prijatno!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh