BIZnews

FBiH: Nastavljeni pozitivni trendovi u prometu u hotelijerstvu i ugostiteljstvu

U trećem tromjesečju 2023. godine u odnosu na drugo tromjesečje 2023. godine ukupni sezonski prilagođeni promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Federaciji BiH bilježi rast od 1,7 posto.

Konobar - Dnevnik.ba

Promet u oblasti – Djelatnost smještaja bilježi pad od 2,5 posto u odnosu na drugo tromjesečje 2023. godine, dok je promet u oblasti – Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića zabilježio rast od 5,5 posto.

Kalendarski prilagođeni ukupan promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u trećem tromjesečju 2023. godine zabilježio je rast od 15,8 posto u odnosu na treće tromjesečje prošle godine, dok je promet u oblasti – Smještaj veći za 9,4 posto u odnosu na promet ostvaren u istom tromjesečju 2022. godine, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Promet u oblasti – Djelatnosti pripreme i usluživanja pića u trećem tromjesečju ove godine veći je za 23,4 posto u odnosu na isto tromjesečje proše godine.

Podaci o prometu u hotelijerstvu i ugostiteljstvu su iz statističkog istraživanja Kvartalni indikatori u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, a istraživanje se provodi na osnovu Zakona o statistici u Federaciji BiH, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh