BIZnews

Bh. grad dobija još jedan gradski centar: Gradit će se stambene zgrade, retail park, vrtići, parkovi…

Služba za prostorno uređenje, imovinsko-pravne i katastarske poslove općine Grude stavila je na javni uvid nacrt detaljnog plana uređenja stambeno-poslovnog kompleksa “Boboška”.

Boboška - biznisinfo.ba

Uvid se može obaviti u prostorijama Odsjeka za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i stambeno komunalne poslove općine Grude, od 15. do 30. novembra 2023. godine.

Inače, kako je stajalo u dokumentu “Program i plan aktivnosti na izradi detaljnog plana uređenja stambeno-poslovnog kompleksa Boboška” kojeg je ljetos usvojilo Općinsko vijeće, cilj ovog projekta je širenje grada, izvještava BiznisInfo.ba.

– Imajući u vidu postojeće stanje na terenu, te sagledavajući prostorno plansku dokumentaciju višeg reda, planiranje novih sadržaja na lokalitetu “Boboška” dovelo bi do širenja grada, te formiranje “sekundarnog gradskog centra” – stoji u tom dokumentu.

Donošenjem detaljnog plana uređenja stambeno-poslovnog kompleksa “Boboška” biti će osigurano plansko uređenje prostora sa sljedećim namjenama i objektima: stambeni i stambeno-poslovni objekti, poslovni objekat odnosno retail park, objekata društvenih standarda (dom zdravlja, dječiji vrtić), površina za promet u mirovanju, zelenih površina i slobodnih površina.

Također biti će osigurana i rekonstrukcija postojećih i izgradnja novih prometnica, izgradnja komunalne infrastrukture, piše biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh