BIZnews

Smanjena cijena rominga između EU i zapadnog Balkana

Smanjenje cijene rominga između EU i zapadnog Balkana, potpisano na Samitu EU u Tirani prethodne godine, zvanično je stupilo na snagu.

roming - ilustracija / bhrt

Manja cijena rominga zvanično je stupila na snagu juče, a time će se napraviti iskorak ka regionalnoj saradnji i pristupačnoj mobilnoj komunikaciji, saopšteno je iz Savjeta za regionalnu saradnju /RCC/.

Prema tome, gornja granica cijena za jedan gigabajt podataka u romingu u okviru posebnih ponuda i paketa, u skladu sa Deklaracijom o romingu, ne bi trebala prelaziti 18 evra, dok će u nekim posebnim ponudama i paketima ići i do 1,6 evra po gigabajtu podataka.

“Tri operatera sa zapadnog Balkana, osim cijena u okviru paketa, snizila su čak i redovne cijene usluga dopune”, navedeno je u saopštenju.

Sekretar RCC-a Majlinda Bregu rekla je da uspjeh Deklaracije o romingu između EU i zapadnog Balkana svjedoči o snazi regionalne saradnje, koja mijenja komunikaciju na bolje, uprkos suočavanju sa složenim izazovima.

Ova deklaracija usmjerena je na značajno smanjenje naknada za promet podataka u romingu između EU i zapadnog Balkana, a cilj je da se do 2028. godine cijena rominga približi domaćim cijenama, piše SRNA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh