Noviteti

Poznato ime prvog Xiaomi auta

Početkom godine mogli smo vidjeti izgled prvog Xiaomi automobila, a sada se saznalo i ime.

Xiaomi auto - Car News China

Sudeći po vijestima, kineski div je pretekao svoje IT rivale koji su prije najavljivali ulazak u svijet automobila. Xiaomi dolazi prvi, i to s električnim modelom koji će se zvati Modena.

Xiaomi je svoj plan za razvoj automobila obznanio prije dvije godine, a već u januaru ove godine mogli smo vidjeti prve fotografije novog modela. Kompanija je prošlog mjeseca dobila i vladinu potvrdu za mogući početak proizvodnje.

Novi model nosi kodno ime MS11, ali pojedini mediji saznaju kako će se model zvati Modena. Car News China izvještava kako je proizvodnja prve predserije već krenula, i to intenzitetom od 50 automobila sedmično.

Xiaomi sad čeka još dopuštenje kineskog ministarstva ekonomije i informacijske tehnologije, a nakon što ga zaprimi, startovaće i prodaja. Pretpostavlja se kako će stajati oko 27.400 dolara, a na kineskom tržištu će konkurisati Tesla Modelu 3 i BYD Sealu, piše Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh