Noviteti

Volkswagen sprema nešto novo

Volkswagen nikada nije bio majstor u davanju imena svojim modelima, iako i dalje izgleda kao majstor finese u poređenju, primjera radi, Audijem.

Volkswagen - Nezavisne.com

Podsjećanja radi, neki modeli su nazvani po vjetrovima (Passat, Scirocco…), ali kasnije je išlo sve teže pa je naziv Volkswagen Taigo navodno nastao kombinacijom riječi tigar i tajga.

T-Roc je kombinacija slova T koje je zaslužno za nomenklaturu SUV vozila u Volkswagenu i engleskog rocka, tj. rocka.

Tiguan je opet tigar i iguana, Touareg je dobio ime po plemenu Tuareg. Pojavom električne energije Volkswageni su dobili ID prefiks i redne brojeve koji označavaju veličinu automobila.

Nomenklatura je jednostavna, logična i nije vam potreban doktorat da biste je razumjeli. A sada će biti puno teže.

Živimo u vremenima kada imena treba patentirati da ih niko drugi ne koristi. Zahvaljujući tome su osigurana prava proizvođača, ali s druge strane postoje ljudi koji su specijalizovani za praćenje patentnih prijava, zahvaljujući čemu oni prvi znaju šta pojedini brend planira. I tako je otkriveno kako će se zvati novi modeli Volkswagena. Držite se čvrsto:

Tivas

Tyber

Therion

Teria

Tarokko

Taroko

Slovo T odaje da se radi o segmentu SUV-ova i crossovera, ali Volkswagen je 2018. pokazao pickup nazvan Tarok, možda je to neka vrsta nastavka.

S druge strane, biće smiješno čitati komentare o tome što je bolje: Tarokko ili Taroko. Inače, ovi nazivi možda upućuju na to da će novi modeli ići u Kinu, jer se tamo nalazi nacionalni park Taroko, pa bi to moglo biti približavanje prema najperspektivnijem tržištu automobila u nadolazećim godinama.

Ime Therion, što je grčki naziv za divlju zvijer, svakako izaziva poštovanje. Jedno je sigurno, sve ovo obećava da će biti luda ofanziva modela, prenosi b92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh