Aktuelno

Na prodaju Lamborghini LM002

Mnogo prije nego što je naizgled svaki proizvođač automobila na svijetu radio SUV-ove, Lamborghini je 1981. predstavio koncept prvog terenca.

RM Sotheby‘s | Na prodaju Lamborghini LM002

Vozilo je bilo poznato kao LM001 i baziralo se na Cheetahu kojeg je Lamborghini razvio kasnih 1970-ih u nadi da će ga prodati vojsci Sjedinjenih Država.

Ovi planovi nisu se ostvarili, a kasniji koncept orijentisan na civile predstavljen je u Ženevi 1981. godine – takođe se pokazao neodrživim za proizvodnju, prenosi B92.

Ne želeći da odustane od ideje o izradi terenskog vozila, Lamborghini je osmislio LM002. Proizvodni model je predstavljen na Sajmu automobila u Briselu 1986. i odmah je izazvao veliko interesovanje.

Posebno dobro očuvani primjerak ide sutra na aukciju i očekuje se da će se prodati za između 200.000 i 250.000 dolara, navodi Jutarnji.hr.

Riječ je o broju šasije 279 koji je proizveden u junu 1991. godine. Sadašnji prodavac ga je kupio početkom 2014. i od tada je prošao samo 56 kilometara, što znači da sada na satu ima samo 8931 kilometra.

Lista RM Sotheby’s otkriva da je terenac 2014. prelakiran u trenutnu nijansu crvene. Zadržao je originalne OZ Route naplatke s osam krakove obuvene u Pirelli Scorpion gume.

U kabini “Rambo Lamba” nalaze se kožne presvlake boje slonovače i braon tepisi koji su, uprkos starosti vozila, ostali u dobrom stanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh