Svaštara

O muškarcu treba brinuti, a ne razmaziti ga – Žena ima samo 2 odgovornosti prema mužu

Žene često vjeruju da samo muškarci imaju dužnosti i odgovornosti te da je briga i zaštita porodice isključivo njihov posao.

Ljubav - Infpult.info

Postoje dva izvora problema u životu žene – muškarac ili njegovo odsustvo. Žena ima samo dvije odgovornosti prema muškarcu koje uopšte nisu složene i komplikovane. Međutim, ako se vezi pristupi ispravno, sve se može izbjeći.

Zapravo, žena ima samo dvije odgovornosti prema muškarcu, čije poštivanje, jednako, garantuje sretnu zajednicu.
1. Održavanje ravnoteže; Mnoge žene prilikom izgradnje porodice idu iz krajnosti u krajnost. Ili se previše posvete porodici ili se ne posveti ni malo.

Puno je briga koje žena nosi na svojim ramenima, briga o porodici, briga o sebi, samorazvoj, briga o mužu te stvaranje udobne i ugodne atmosfere u domu. Često žene rade mnogo više stvari za kuću i porodicu i zaboravljaju na sebe. Žena mora biti u stanju održati ravnotežu.

Jednako se brinuti o sebi, o porodici i o mužu, ali ne smije se dovesti u situaciju da razmazi muža.
2. Ne preuzimanje muških obaveza; Mnoge žene, svjesno ili nesvjesno, preuzimaju muške poslove i obaveze na sebe. Žele pored sebe imati jakog muškarcva koji će da ih zaštiti i brine o njima, a često mu same to ne dozvoljavaju. Ulaze u neravnopravnu bitku i bore se da budu vođe,piše Infpultinfo

Tada je muškarac prisiljen braniti svoja prava iz njemu nepoznatih razloga. Mora braniti svoju muškost jer njegova odabranica čini sve da ga natjera da sumnja u nju. Kao rezultat toga on se pretvara u nepristojnog, grubog muškarca koji ženi ne prija i prestaje da pokazuje svoje interesovanje za njega.

Ako se žena samo posvećuje svojoj porodici ili živi samo od sebe i posla, tada je rizik da će se suočiti sa bolom zbog muškarca ili usamljenosti veliki. Znači, dvije osnovne obaveze žene su da nađe ravnotežu u vezi i da dozvoli svom muškarcu da bude muškarac. Kada žena ispunjava te dvije osnovne obaveze može očekivati da će imati srećan i dugovječan brak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh