Svaštara

PREPOZNAJTE NA VRIJEME: TAKTIKA KOJU U LJUBAVI KORISTE SVI MANIPULATORI

Romantična veza sa manipulatorom je najčešće toksična, odnos u kojem jedna osoba postaje žrtva manipulacije, njeno samopouzdanje je narušeno i ovakva relacija nije zdrava.

Par - Zanosna.com

Stručnjak za ljubavne odnose i romantične sastanke Sabrina Zohar otkrila je kako da prepoznate manipulativnu taktiku koju koriste toksični partneri.

Kako je navela, oni s u početku “slatki”, daju vam puno komplimenata, ali to je njihovo prvobitno sredstvo da vam slome duh i sruše samopouzdanje. Sabrina je istakla da manipulatori koriste uobičajeni trik u vezi koji je poznat kao “negiranje”, kako bi vama emocionalno manipulisali.

Šta je “negiranje”?

Kada neko komentariše i vrijeđa drugu osobu i pokušava to da prikrije kao konstruktivnu kritiku – rekla je ona.

Sabrina je primijetila da se zbog toga možete osjećati “ranjivo”. Takođe je otkrila da će vas to navesti da preispitujete vlastitu vrijednost, a možda ćete početi da vjerujete u kritike i uvrede koje manipulator izgovara.

Sabrina je istakla i neke primjere negiranja: “Mnogo si pametnija nego što sam mislio da ćeš biti” ili – “Tvoja najbolja drugarica je u odličnoj formi, trebalo bi da poslušaš neki njen savjet.”

Kao stručnjak za odnose istakla je da je u ovakvim situacijama najbolje izaći iz odnosa, jer, kako navodi, ovakvi ljudi se teško mijenjaju. prenosi Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh